Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Καθαριότητα στην επαγγελματική κουζίνα- Τι πρέπει να προσέξετε

Η επαγγελματική κουζίνα, είναι ο χώρος δημιουργίας και έκφρασης των Σεφ.  Είναι σημαντικό λοιπόν να διατίθεται σε αυτόν ο κατάλληλος εξοπλισμός προκειμένου να ετοιμάσει τα πιάτα με τα οποία θα ευχαριστήσει τους πελάτες ενός μαγαζιού.

Αρκεί όμως μόνο ένας καλός Σεφ με μία σωστά εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα, για να ξεχωρίσει ένα εστιατόριο; Η απάντηση είναι όχι! Για να ξεχωρίσει ένα εστιατόριο, χρειάζεται σαφώς  ένας καλός Σεφ και μία κουζίνα εξοπλισμένη σωστά που να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανόνες υγιεινής και να πληροί και ορισμένες ακόμα προϋποθέσεις, όπως:

  1.        Το  δάπεδο, είναι σημαντικό να μπορεί  να καθαρίζεται τακτικά και να απολυμαίνεται με ευκολία.
  2.        Οι τοίχοι και γενικά οι επιφάνειες του εξοπλισμού, ιδίως όσες έρχονται σε επαφή με τρόφιμα,  πρέπει να μπορούν να καθαριστούν εύκολα και να μην συγκρατούν μικρόβια και βρωμιές.
  3.        Όσον αφορά το ταβάνι, πρέπει να είναι φτιαγμένο ή επιστρωμένο από υλικά που δεν ευνοούν τη συσσώρευση υδρατμών με συνέπεια να προκαλείται μούχλα.
  4.        Οι πόρτες πρέπει να έχουν και αυτές λείες και μη απορροφητικές επιφάνειες για να καθαρίζονται εύκολα.

Πέραν του εξοπλισμού της επαγγελματικής κουζίνας, στην εταιρία μας θα βρείτε και τα απαραίτητα υγρά προκειμένου να καθαριστούν όπως πρέπει οι επιφάνειες και να μπορούν να τοποθετούνται πάνω σε αυτές ασφαλή τα τρόφιμα.

Για επαγγελματικά καθαριστικά κάντε κλικ εδώ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας