Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή του επαγγελματικού μου χώρου

Πήρατε την απόφαση να δραστηριοποιηθείτε στον χώρο της μαζικής εστίασης και αφού έχετε αποφασίσει το είδος του καταστήματος που θα ανοίξετε, φτάνετε στο σημείο που επιλέξετε το χώρο που θα στεγάσει το κατάστημα σας.

Ο χώρος που θα νοικιάσετε για το κατάστημα σας πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε έναν χώρο που η τοποθεσία του να ταιριάζει με το κατάστημα που σκοπεύετε ν’ ανοίξετε. Επίσης, ο χώρος για τον οποίο ενδιαφέρεστε πρέπει να επαρκεί για τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας αναφέρουμε πως είναι καλό, πριν την έναρξη της επιχείρησης να έχετε ένα πλάνο στο νου σας για το πόσο θα θέλετε να εξελίσσετε στο μέλλον την επιχείρηση σας. Αν και αυτό μοιάζει εξ αρχής αδύνατο, σκεφτείτε πως ίσως στο μέλλον να θελήσετε να προσθέσετε κάποια υπηρεσία στο κατάστημα σας, για την οποία να μην επαρκεί ο χώρος και να είστε αναγκασμένοι να μεταφερθείτε σε νέο κτίριο.

Επιπλέον, πριν να «κλείσετε» το χώρο, βεβαιωθείτε πως το συγκεκριμένο μαγαζί μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας και πως δεν υπάρχουν περιορισμοί από το Δήμο ή από την πολυκατοικία (σε περίπτωση που θα βρίσκεται σε πολυκατοικία).

Έπειτα, πρέπει να ελέγξετε πως υπάρχει επαρκής χώρος για να δημιουργηθούν όσα προβλέπει η νομοθεσία, σχετικά με το κάθε κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (πχ. Τουαλέτες ΑΜΕΑ, αποδυτήρια προσωπικού κλπ).

Σας αναφέραμε ενδεικτικά κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του χώρου που θα στεγάσει τον επαγγελματικό σας χώρο.

Αν επιθυμείτε συμβουλευτική,  επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας