Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Αποθηκεύστε τα τρόφιμά σας στην σωστή θερμοκρασία

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο είναι ένας σημαντικός τρόπος διατήρησης της ασφάλειας τους. Οι χαμηλές θερμοκρασίες συμβάλλουν στη διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων, αναστέλλουν την ανάπτυξη των περισσότερων επιβλαβών μικροβίων και επιπλέον διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους.  Ακολουθεί πίνακας με τις προτεινόμενες θερμοκρασίες αποθήκευσης προϊόντων.

 

Προϊόν

Θερμοκρασία αποθήκευσης

Φρέσκο κρέας, Φρέσκα πουλερικά, Φρέσκο ψάρι, Γαλακτοκομικά

Αποθήκευση σε εσωτερική θερμοκρασία 5°C (41°F) ή χαμηλότερα

Ζωντανά οστρακοειδή

Αποθήκευση σε θερμοκρασία 7°C (45°F) ή χαμηλότερα

Αυγά

Αποθήκευση σε θερμοκρασία αέρα 7°C (45°F) ή χαμηλότερα

Παγωτό και παγωμένο γιαούρτι

Αποθήκευση σε θερμοκρασία μεταξύ -14°C έως -12°C (6°F και 10°F)

Αεροστεγώς συσκευασμένα τρόφιμα

Αποθήκευση σε θερμοκρασία προτεινόμενη από τον κατασκευαστή ή στους 5°C (41°F) ή χαμηλότερα-2

Κονσερβοποιημένη και ξηρά τροφή

Αποθήκευση σε θερμοκρασία μεταξύ 10°C έως 21°C (50°F και 70°F)

 

Είναι πολύ σημαντικό τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου να μην αποθηκεύονται περισσότερο χρονικό διάστημα στην επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας από ό, τι είναι απολύτως.

 

Δείτε εδώ όλα τα επαγγελματικά ψυγεία.

Αφήστε το σχόλιό σας