Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Τι τρώμε την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα αργίας με διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Για την 25η Μαρτίου όλοι οι Έλληνες, έχουν καθιερώσει να τρώνε, μπακαλιάρο με  σκορδαλιά.  Οι λόγοι που καθιέρωσαν τον μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου ήταν καθαρά οικονομικοί και πρακτικοί. Στις περιοχές της χώρας που δεν βρεχόταν από θάλασσα, οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να προμηθεύονται φρέσκα ψάρια με την ευκολία που μπορούσαν τα νησιά και οι παράκτιες περιοχές. Έτσι ο μπακαλιάρος, που μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, ήταν η καλύτερη λύση. Επιπλέον, η φθηνή τιμή του τον έκαναν ιδιαίτερα προσιτό σε όλους. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος ήταν η πιο εύκολη και οικονομική λύση.

Στην εταιρία μας θα βρείτε όσα χρειάζεται η επαγγελματική σας κουζίνα για υποστηρίξει το συγκεκριμένο πιάτο.

Για επαγγελματικούς θαλάμους κατάψυξη, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικούς καταψύκτες, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικές φριτέζες, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικά τηγάνια, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικά μίξερ, κάντε κλικ εδώ.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας