Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Το έθιμο της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Η βασιλόπιτα είναι το γλυκό που παρασκευάζεται τη πρωτοχρονιά και προσφέρεται τη πρώτη ημέρα του χρόνου. Συμβολίζει την ελπίδα για να φέρει ο νέος  χρόνος  τύχη και υγεία σε αφθονία όπως άφθονα είναι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της.

Το έθιμο της βασιλόπιτας κατά τη χριστιανική παράδοση ξεκίνησε από Μέγα Βασίλειο, στην Καισάρεια και προς τιμήν του μέχρι και σήμερα  φτιάχνουμε στη γιορτή του Αγίου Βασιλείου πίτες με νομίσματα μέσα.

Η βασιλόπιτα έχει δύο εκδοχές, τη γλυκιά και την αλμυρή. Και στις δύο περιπτώσεις συνηθίζεται στην επιφάνειά της να αναγράφεται ο αριθμός του νέου έτους.

Για το κόψιμο της βασιλόπιτας ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο τελετουργικό με τυχερό εκείνον που στο κομμάτι του θα πέσει το φλουρί.

Όλα τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία ετοιμάζουν πυρετωδώς στα εργαστήρια τους τις βασιλόπιτες για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.  Τα αγνά υλικά σε συνδυασμό με τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό των εργαστηρίων, έχουν  τον πρωταρχικό ρόλο στη παρασκευή της βασιλόπιτας.

 

Για επαγγελματικούς φούρνους ζαχαροπλαστικής, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικά μίξερ, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικά ταχυζυμωτήρια, κάντε κλικ εδώ.

 

Χρόνια πολλά... Ευτυχισμένο το 2018...!

 

Αφήστε το σχόλιό σας