Αστήρ Ζώης
Αστήρ Ζώης
Αναζήτηση
Filters
Close

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Πέντε μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τα καταστήματα εστίασης, ετοιμάζονται πυρετωδώς για το ρεβεγιόν. Τηρώντας τα έθιμα, την τιμητική της θα έχει η γαλοπούλα.  Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε το πώς καθιερώθηκε η γαλοπούλα στο εορταστικό μενού;

Το έθιμο έφεραν πρώτοι οι Ισπανοί από το Μεξικό, και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη.  Μέχρι τότε, τις γιορτινές ημέρες συνήθιζαν να τρώνε κότες, χήνες, πάπιες και άλλα ήδη πουλερικών αλλά το μέγεθος της γαλοπούλας συντέλεσε στο να γίνει το ιδανικό γεύμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το νόστιμο κρέας της έχει πλέον φανατικούς θαυμαστές που την επιλέγουν για το Χριστουγεννιάτικο μενού.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες παραγγελίες προκειμένου να παραλάβουν φρέσκιες γαλοπούλες και οι μάγειρες είναι έτοιμοι να μεγαλουργήσουν μέσα από τα πιάτα τους.  Καθότι η γαλοπούλα ανήκει στα πουλερικά, το κρέας της θεωρείται ευαίσθητο και θέλει προσεκτικό χειρισμό.  Αρχικά, χρειάζεται ένα ψυγείο με σωστή θερμοκρασία για να διατηρηθεί  (όχι περισσότερο από τρεις ημέρες) μέχρι να μαγειρευτεί. Επιπλέον, χρειάζεται έναν επαγγελματικό φούρνο  για να ψηθεί σωστά και ομοιόμορφα προκειμένου να ικανοποιήσει τις γευστικές απαιτήσεις των πελατών του κάθε μαγαζιού, Τέλος, για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα, για το μαγείρεμα της γαλοπούλας χρειάζονται και εστίες καθώς και θερμαντικά.

Για επαγγελματικά ψυγεία θαλάμους, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικούς φούρνους, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικές εστίες, κάντε κλικ εδώ.

Για επαγγελματικά θερμαντικά, κάντε κλικ εδώ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας